Mamba Max

10 Ogos 2009 at 5:37 PG
Last Friday....got this Mamba Max Brushless Combo from my RC fren di KB...katanya tak tau cemana nk pakai kat kete rc dia..
pasang tau..tapi bila nak setting...motor tak jalan...
habis segala setting remote dia dia adjust..but nothing changed..
so aku pun tanya la...jual jer la kat aku..murah2..hahahaha(dgn tak malunya...hahaha)
dengan harga yg sgt berpatutan...Mamba Max bertukar tangan...

So...saturday pagi (kat opis) aku pun try la install kat chassis aku..
siap kena download setting program dari Castlecreations.com..
Memula tu aku pun menerima nasib yg sama...
dpt set full throttle ngn full brake..tapi neutral tak dpt..
rasa nak campak dah..tapi...sabar....maybe remote setting aku kot tak compatible ngn ESC tu..tak per..simpan dulu...

Sampai lah ptg tadi...lepas balik keje..baru lah aku dok experiment guna radio dr set 1/18 aku yg tak pnah pkai since aku beli radio sanwa tu...
sekali pasang jer...SUKSESSSSS.....
so after this..radio Sanwa tu simpan dlm kotak dulu la sementara tgu parts utk kete sebijik lagi complete..maybe after raya kot...

ni nak gi test run...nanti2 ada entry utk resultnya compare ngn current LRP set yg aku pkai skang ni....

0 comments

Catat Ulasan

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Karjat Resorts |