Shooting Sambil Belajar

04 November 2009 at 6:21 PG
Last Sunday (1st Nov 09)
kawan dari forum site ajak gi sport shooting..
not as officail photog la...just peluang untuk mereka² yg berminat utk sport shooting / sport event coverage menimba pengalaman as a sport photog..

So...since ada peluang terhidang..join jer lah...

Event nya...Inter Airlines Management Golf Tournament.
Seperti dijanjikan...kul 6am aku dah sampai kat golf club tu sal dorang start Tee Off around 7pm.Biasa la golf..satu² nya sport yg aku tau start awal pagi sal dorang tak nak berpanas/silau time main.

Berbekalkan lens 70-300mm yg aku pinjam dari member RC...this is some of the photos taken dari Golf Tournament tu.Seperti biasa...raw photo.straight from Mr Nikon aku...
buat masa ni masih blajar dapatkan shot yg menarik...dah pandai nanti baru lah main editing..hahaha


VVIP Flight...sib baik tak kena ikut dorang dari start sampai habis...




My pebret shot...



Actually banyak gambar golf ni..tapi seperti biasa la...banyak yg hampeh jer dr shot yg lawa²

Lepas event golf...gi jemputan kawin colleague wife aku kat rimba. Mr Nikon tinggal dalam kete jer..malas nak bawak.tak tau pun cemana rupa pengantin nya..hehehe

Abis org kawin...gi JPMC..Carboots Sale.
Still hoping car boot sale kat sini macam carboot sale time aku kat UK dulu.
bawak duit $5, macam² bende dapat beli...
tapi...seperti yg dijangkakan...jangan harap la nak tgk brg yg harga kurang dr $10.
ader ke patut mainan kanak² sampai $50 kat carboot sale..baik aku beli kat shopping complex..hahaha..

Lepas Carboot sale...gi Stadium...ada Stella School Anniversary. actually dengar dalam radio jer pasal event tu..so gi terjah jer la.tengok apa yg ada..
Menarik gak event dorang..banyak gerai² berkonsepkan kanak². maybe sal skolah tu skolah kanak² kot...tapi best laaa..
ada flying fox (sponsored by BOMBA), ada horse riding, ada org buat persembahan..macam² lah..cuma yg tak laratnya...cuaca panas even the event buat kat covered area..



TV 21 inch yg dijual dgn harga $15 jer...tak tau la baik ke tak...



Flying fox sponsored by BOMBA...minah tu konon berani..skali bila bomba tu lepaskan menjerit mintak tolong dari atas sampai ke bawah...hahaha...

0 comments

Catat Ulasan

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Karjat Resorts |