Institute Of Medicine Charity Bazaar

11 November 2009 at 5:05 PTG
Pada 8 Nov yg lalu...bertempat di Sunken Courtyard Institute of Medicine, Universiti Brunei Darussalam telah diadakan Charity Bazaar bagi mengutip derma untuk mangsa gempa bumi Indonesia dan mangsa banjir Filipina..

few booth disediakan untuk mereka² yg ingin menjual apa saja barangan dan 20% dari hasil jualan mereka akan didermakan kepada tabung bencana tersebut...

antaranya ada booth yg jual CD,DVD buku² skolah dan majalah..majalah Variasari tahun 1990 pun ada dorang jual..:D Ada booth jual pakaian,kasut dan semestinya ada booth jual makanan. Juga disediakan Bouncer untuk kanak² main dgn hanya dikenakan bayaran $1 for unlimited time nak main. untuk kanak² yg advance sikit (dan jugak bapak kanak² ) ada game Wii Sport ngan PS2 disediakan dgn bayaran $1 for 20 minit. ada pertandingan mewarna yg pemenangnya agak kontroversi...ehehehe


Ariel view booth² jualan amal


Tak ketinggalan...Poco Poco












Inilah pemenang pertandingan mewarna...:D

booth yg paling laku aku tgk is Face painting.macam² gak design dorang buat.good efford, walaupun time dorang mengecat tu refer kat design dlm laptop.ehehe..


Joker??



ada gak student yg menyediakan perkhidmatan Car Wash. $5, cuci luar dalam..sayangnya kete aku baru jer the day before aku bawak gi carwash.



yg paling shock...ada makcik sorang ni dok runding nak beli lens 70-300mm yg aku pakai time shoot all those pic..hahahaha

around 4pm...kebanyakannya dah packing nak balik...and this is the time semua brg diskaun gila².Sampaikan segala majalah tu dorang jual 10sen jer...ada yg offer free pizza...free teh tarik etc..





Nyaman ayamnya tu..4 wings aku makan sorang²


Pizza sponsored by Frattini Italian Restaurant


Peniaga pizza sponsored by Frattini

Kesimpulannya...considered as a successful event lah(my wife cakap laaa) maybe there will be another event mcm ni in near future.

0 comments

Catat Ulasan

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Karjat Resorts |