Time For A Replacement

11 Oktober 2009 at 11:45 PTG
Nasib baik gak hari ni bangun awal sikit dari biasa (awal apa nyer kul 7.00am)
so dalam kul 7.30am dah turun bawah.tapi...
bila aku on kete...lain macam jer bunyinya.time nak start...kete tak hidup..DAMN!!!
i'm not expecting this time² cam ni..arrrghhh...
try to use that "dead"battery kat kete sebijik lagi...sama gak tak leh hidup (atleast ada crank gak laa)
solutionnya...my wife called her sister..
pinjam kete dia dulu sementara aku nak replace battery tu..

so lepas hantar both my wife ngan adik dia gi keje, terus call site
(in case they r looking for me) line clear..
gi workshop Along
(tpt aku selalu repair kete) tanya brapa labour cost utk tukar timing belt kete tu.
alang² bagi kete tu berehat dulu hari ni.lagipun mmg kete tu dah due utk tukar timing belt.
around 10am call towing service utk bawak kete Kia tu ke workshop.agi pun tak de battery.
dari tak berpakai free towing service tu...ni lah masanya nak pakai..hehehehe

Next is Tayar ngan suspensions...

Total spend for Carens today:-

Parts for Timing Belt (From Kia Agent) - $200
Engine Oil + Oil Filter - $50
Labour Cost - 120
Battery - $100 (lepas trade in 2 bijik battery lama ...hahaha)


Total $470 (in 1 day...Damn!!!)





2 comments

  1. Uh.. do you think that's a good idea? Leaving your licence plate number shown in your pictures? What if something bad happens? Unless you don't mind sharing private information to the public.

    You know how it is. We like to be kept a little low profile about ourselves. Kan kan? ;)

  2. Izad Says:

    nvm bro...
    i believe Brunei is a very² safe place.

Catat Ulasan

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Karjat Resorts |