Mari Bersantai

10 Oktober 2009 at 9:18 PG
Last few days almost everyday bawak Darwish jalan²...
On thursday...bawak Darwish gi Jerudong Park.
Satu ketika dulu JP adalah sebuah taman permainan a.k.a theme park yg sgt menarik with free entrance/free ride to everybody. actually aku tak sempat la nak merasa free tu..by the time aku dtg ke Brunei time tu JP dah mula merosot dan dah kena bayar $15 for all rides..
Now...tinggal nama jer....tinggal tapak jer.yg tinggal cuma playground kanak² jer..tu pun "hidup segan mati tak mahu"

Since kami kesana just utk bawak Darwish berlari dgn aman..so,tak kisah la cemana rupa park tu asalkan Darwish dapat berlari dgn riang...ehehehehe








On Friday morning...
bawak Darwish turun ke bawah, swimming. bukan swimming sgt ponnn..dok berendam jer dalam kolam tu.dulu time muda² boleh la swimming.siap dgn goggle sumer...skang ni..nak abis satu lap pun rasa macam nak tenggelam dah dalam kolam tu..

Baik gak ada tripod...sambil² main air tu dapat gak bergambar.hahaha..memandangkan tukang amik gmbr pun nak main air sama..pkai timer jer la for most of the pics..






Aktiviti mandi manda di bilik air selepas mandi kolam


Petang...gi Yayasan. mulanya nak gi survey lens.sudahnya jadi aktiviti berlari bersama Darwish.ahahaha..
then cadangnya lepas dari Yayasan nak gi "menyunset" kat Pantai Jerudong but my parent in law is coming to bandar..so lain kali jer lah 'menyunset'...

2 comments

  1. ZAKIALI Says:

    salam izad..
    pic satu tue blur n gelap.. myb sbb bkn lens 2.8@1.8.. kalo bleh shutter speed jgn kurg dr 1/30.
    gmbr dua bokeh menarik.. tp sbbkn zoom 105mm aperture dh jadik 5.6.. so.. kena dptkn lens 50 mm 1.8, kalo nk guna zoom pun ko kena beli flash gun.. tembak direct flash pd focal 105mm tue(last zoom) set flash TTL pon ok.. bru subjek clear..(fill light la kiranyer nie)
    gmbr darwish siram air tue cantek.. cuma compo kena lg adjust..

  2. Izad Says:

    thanx for the comment..
    maybe shutter speed tu laju sgt kot sal aku tak pkai flash time tu.
    all pics shoot pkai lens 50mm f1.8

    Ni setting dia

    Exposure Time = 1/60"
    F Number = F1.8
    Exposure Program = Manual
    ISO Speed Ratings = 800

Catat Ulasan

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Karjat Resorts |