9th / 4th Anniversary

10 Mac 2010 at 7:17 PTG
Agak lama gak dah tak memblogging...
so untuk meraikan hari ulang tahun aku and my luvly wife...
its has been 9 years since i know my wife and we married for 4years..

Here come my love story...hahahaha

Date : 6th March 2001 (Tuesday)
Location : mIRC (#mamak to be exact)

aku terpandang pada IP address satu user yg masuk ke channel tu..***.mdx.ac.uk
aku pun tegur lah dengan niat untuk menambah kenalan time kat UK..
"dia" memperkenalkan diri sebagai noy jer...rupanya "awek" tu org Brunei...sebelum tu aku tak pernah pun ambik peduli sal Brunei..yg aku tau Sultan dia kaya ngan Mazuin kahwin ngan adik Sultan Brunei.lain pada tu aku tak tau satu hapa pun...

bermula dari situ..hari hari lah aku berchatting ngan awek tu setiap kali lepas habis class..
everyday chatting dari kul 4pm till 9pm..tu pun sebab coleg tutup kul 9pm,kalau tak sampai subuh kot chatting..

tak cukup ngan chatting...sampai rumah call lagi..sambung lagi kat tepon..hahaha


Date : 9th March 2001 (Friday)

Time : 0900am
Location : Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales,UK

Housemate aku sumer bersiap gi class sal hari tu ada test Engineering Math..tapi aku...
dok tunggu bas ke London for first meet ngan "awek" tu...
it cost me £30 and 8 f#%^&ng hours utk travel dari Haverfordwest ke Victoria Station, London.
entah berapa kali tido entah berapa kali bangun pun aku tak ingat dah...

Time : 5.00pm
Location : Victoria Station, London,England, UK

Turun jer bas tu terus call "awek" tu gitau dah sampai Victoria Station..

Aku : I dah sampai Victoria Station dah ni..u tgu kat mana??

Dia : I pun kat Victotia Station gak ni..Mana u?

Aku : I tgu kat depan post box kaler merah kat main entrance ni...

Dia: Post Box? mana ada post box kat sini..i kat entrance Victoria Station la ni..give me any landmark yg ada kat situ..

Aku : Ada Sainsburry opposite this entrance...

Dia : Lain? Bas apa je ada kat situ?

Aku : Sumer bas express. yang putih..

Dia : Laaaa....i'm at the other Victoria Station.Mana ada bas putih kat sini.sumer bas merah.tunggu jap..


bout 5 minit lepas tu...telepon berbunyi...

Dia : Mana u?? i kat newstand yg jual majalah banyak2 ni...

Bila aku pusing jer kat newstand tu...aku terus terdiam seketika...and something weird come to my my mind which i cant explain
tapi dalam hari aku whooooaaaaaaaaaa....WOW!!!

Seorang awek berseluar jean ngan pakai jaket labuh ala ala Matrix berdiri di depan aku..ruggeddd siotttt...


Lepas berkenalan sikit lebih kurang, gerak gi rumah kawan dia kat Bayswater. Dari Victoria Station Bas Express tu nak gi Victoria tube station tu rasa macam nak berlari jer aku sal takut tertinggal kat belakang sal "awek" tu jalan laju..aku nyer jalan stok jalan makan angin..hahaha

first time naik tube tu sakai gak lah aku rasanya..ada jeling2 gak kat "awek" sebelah aku tu..sekali kantoi sal ada reflection kat cermin depan tpt aku duduk tu..hahahaha.padan muka aku...

Sampai kat rumah kawan dia tu skali lagi aku terdiam time dia bukak jaket Matrix dia tu...(part ni biar aku je la tau..hehehe)..abis makan..sembang2 ngan kawan dia tu terus gerak gi rumah dia kat Enfield (bukan Anfield, Liverpool tu..)pakai tube gi Liverpool Station then pkai train ke Enfield..


Date : 11 March 2001 (Sunday)
Time : 3.00PM
Location : Enfield, Middlesex, England,UK

Bersiap utk balik ke Haverfordwest sal esok skolah...tapi again..i could feel some weird feeling bout this "date" or may be sal this is my 1st time dating a total stranger compare to my "on going" relationship..something that i cant explain coz i never feel it before..
but...nak tak nak i hv to go..tak pe..there's alwayz next time for us to see each other again..

Time : 7.00pm
Location : Victoria Station, London, England, UK

Depart to Haverfordwest..another 8 f#*&^%g hour to go..before naik bas tu rasa nak cium jer"awek" tu..tapi malu gak aku..ehehehe..
So..see u soon...

We been tru a lot of things that kekadang tu rasa nak ngamuk bila sampai satu point ada org kata aku kawan ngan org Brunei supaya aku dapat kikis duit dia dan hidup mewah kat uk..
but..typical melayu..just berani cakap belakang2 jer la.. even dorang mencabar aku jumpa..dorang yg tak datang..WTF!!

November 2002.

after been together for bout 1 year plus, break up with my 9 years relationship with my classmate..now its time for "my dear" (sudah tukar la ituu) utk balik ke Brunei sal dah abis her degree..so seperti biasa aku lah yg menjadi tukang kemas and packing barang2 yang dikumpul sejak dr thn 1999..Total of 1 trunk and 8 boxes to be shipped out..

Really2 nangis time my dear balik ke Brunei..never felt that sad even time aku break up with my 9 yearsrelationship..but that moment really make me cry... :C..
It take me almost 10 hours to drive back from London to Haverfordwest lepas balik dr Heathrow Airport to...which in normal condition i can make it in 6 hrs..

2003...
I'm back in Malaysia selepas 30bulan aku tak balik...
everything back to normal..even now aku kat m'sia, my dear kat Brunei, at least kami masih bersms..kdg2 tu ada gak tepon or chatting pkai webcam..After 1 month kerja, lost 10kg then i make my 1st trip to Brunei to visit my dear...

Later that year my dear come to kl dan di perkenal kan kat both of my parent...

2004...

i'm kinda feel fed up with the relationship when at 1 point i did say to my dear...
"I'm really sorry my dear..from now on you are free to go"...
the few minutes later...
DAMN!!! WTF that i've done??

Mid 2005...
my dear come to KL for a visit and shopping :D
i made the biggest decision of my life...
what ever happen...i'll fly to Brunei with my dear..
GTH bout what ever people said bout my decision...
1st July 2005, started my life kat Brunei..

2006...
after been thru macam2 halangan dan dugaan...akhirnya berkat kesabaran, ketabahan...
on our 5th anniversary, kami telah selamat diijab kabulkan...thanx to everybody that involve to make our dream come true..

2010...

Alhamdulillah kami bahagia bersama my little hero, Muhammad Darwishsyah...dan skang ni menanti kehadiran anak kedua yg dijangkakan lahir pada 1 syawal 1431 nanti...
semoga segalanya berjalan lancar..Insya Allah...


To My dearest Wife....thanx for the luv...the care...the attention and every single thing that u gave to me and my life.U change my life dear...

To my family...i'm really sorry if my decision break any of ur heart..but believe me all of you are still in my heart..

To my Family in Law..thanx so much for accepting me to the family...

to everybody else...thanx for ur time for reading this...

4 comments

  1. Noy Says:

    i love youuuuuuuuu....

  2. kembayau Says:

    esewah.. mcm baca cerpen eh hehehe love the story :) I can almost visualise the long distance, the bus journey, time muda2 becinta cintun dulu~ hehehe love really conquers all :)

    yantihb

  3. kakyong Says:

    tegak bulu roma !!

    Noy & izad ~ wish both of you happiness always...

  4. adda Says:

    uwaa.. romantik abiss.. hepi anniversary to yu both

Catat Ulasan

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com | Karjat Resorts |